NAŠA POVIJEST

Udruga Specijalne policije iz Domovinskog rata „Ajkula“ osnovana je 2004.godine s ciljem okupljanja hrvatskih branitelja pripadnika Specijalne jedinice policije Rijeka-„Ajkula“ i sadašnjih pripadnika jedinice kako bi svojim projektima i aktivnostima promicali vrijednosti Domovinskog rata i njegovih sudionika te promicao i održavao identitet postrojbe SJP Rijeka- „Ajkula“.


Sjećanje na poginule suborce-specijalce Ajkula u vrijeme Domovinskog rata i na sve poginule hrvatske branitelje naša je trajna, moralna i prijateljska zadaća. Obilježavanje vojno-redarstvenih operacija i svih značajnih događaja, obljetnica i datuma iz Domovinskog rata sastavni su dio našeg plana i programa rada.


Sve aktivnosti i projekti Udruge usmjereni su na promicanju svih demokratskih vrijednosti i načela ostvarenih Domovinskim ratom što u cilju boljitka Domovine Hrvatske, hrvatskog naroda i svih stanovnika Republike Hrvatske. Programi rada odnose se i na pomoć i skrb o našim članovima i članovima njihovih obitelji kao i pomoć ostalim potrebitim skupinama društva.


Sjedište naše Udruge je na Kukuljanovu , na području Grada Bakar jer je to Grad i mjesto gdje je i danas sjedište Specijalne jedinice policije Rijeka-„Ajkula“.


Članstvo u našoj Udruzi je dragovoljno, a čine ga temeljni i počasni članovi. Članovi Udruge mogu biti i članovi uže obitelji, djeca i mladež bez obzira na spol i dob.